Search
Close this search box.

Dj Hardwell geeft startsein 3FM Serious Request 2016 in Breda

Robbert van de Corput, beter bekend als Dj Hardwell, sluit zondag 18 december de deur van het Glazen Huis achter 3FM deejays Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Met het opsluiten van de twee jocks geeft de wereldberoemde dj het startschot voor 3FM Serious Request 2016. Domien en Frank verblijven tot en met kerstavond op de Grote Markt in Breda.

Op een lege maag maken ze non-stop live radio en tv. NPO 3FM vraagt hiermee aandacht voor longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Domien: “Ik ben heel blij dat ik in mijn Breda op deze manier mijn steentje aan 3FM Serious Request kan bijdragen. Het evenement leeft ontzettend in de stad, ik hoor het echt van alle kanten. Breda staat vanaf 18 december op haar kop! ”

Domien en Frank krijgen tijdens 3FM Serious Request bezoek van bekende nachtgasten, waaronder Humberto Tan en Dionne Stax. De 3FM deejays die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Ook verzorgen de jocks de dag- en avondprogrammering van het 3FM Clubhuis in het Bredase poppodium Mezz.

Stille ramp: longontsteking
Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

3FM Serious Request
Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-deejays Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten