Search
Close this search box.

Geen Olympische Spelen op Duitse publieke zenders

De Duitse publieke tv-zenders ARD en ZDF zullen voor het eerst in de geschiedenis geen rechtstreekse beelden uitzenden van de Olympische Spelen. De onderhandelingen met Discovery zijn mislukt. De Duitse publieke tv-zenders wilden 100 miljoen euro betalen voor de beeldrechten.

Dat bleek te weinig voor de Spelen van 2018 en 2024, te beginnen met de Winterspelen in Pyeongchang (2018) en de Zomerspelen in Tokio (2020). Eigenaar Discovery Communications zou 300 miljoen euro van de Duitse tv-zenders willen hebben, ARD en ZDF wilde niet verder gaan dan bijna 200 miljoen euro.

Nu zal alleen betaalzender Eurosport, eigendom van Discovery, ze live uitzenden. Eurosport zal de hoogtepunten van de Spelen wel op het openbare net uitzenden. Discovery heeft zelf de Europese uitzendrechten voor de Olympische Spelen van 2018 tot en met 2024. Ze betaalde hiervoor 1,3 miljard euro.

Spelen wel bij de NOS
De NOS heeft wel een sublicentie en kan in 2018 en 2020 de Spelen gewoon rechtstreeks uitzenden. Maar hoeveel belastingeld de NOS hiervoor betaald heeft blijft onbekend. De NOS wil niet vertellen aan de belastingbetalers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten