Search
Close this search box.

Muziekspecial over het jaar 1966 in De Wereld Draait Door

‘De Wereld Draait Door’ maakt maandag (12 december) een speciale uitzending over de legendarische muziek uit het jaar 1966 op NPO 1. De gasten zijn Jett Rebel, Spike, Douwe Bob, Michelle David, Bertolf en Diwa Meijman. Zij spelen live in de uitzending een grote hit uit dit beroemde muziekjaar.

Muziekspecial over het jaar 1966 in De Wereld Draait Door Volgens Matthijs van Nieuwkerk is 1966 het belangrijkste jaar uit de muziekgeschiedenis.

Het jaar waarin Bob Dylan “Blonde on Blonde” maakte, The Beach Boys hun meesterwerk “Pet Sounds” en The Beatles hun grensverleggende album “Revolver”. Drie LP’s die voor een revolutie in de geschiedenis van de popmuziek zorgden.

De muziek uit 1966 bracht nog zoveel meer. Veel singles en LP’s uit 1966 spreken ook nu, exact vijftig jaar later, nog altijd tot de verbeelding. The Rolling Stones, The Who, James Brown, The Supremes, Simon & Garfunkel, The Mamas & The Papas, Otis Redding, allemaal schreven ze in dit jaar nummers die nog steeds tot de canon van de popmuziek worden gerekend.

In deze special live een aantal van deze klassiekers. Jett Rebel zingt “Eleonor Rigby” van The Beatles, Spike komt met “Under my thumb” van The Rolling Stones, Bertolf doet “Sunny afternoon” van The Kinks en Michelle David “River deep, mountain high” van Ike & Tina Turner. Douwe Bob zingt “Strangers in the Night”, de nummer 1 hit van Frank Sinatra en Diwa Meijman “These boots are made for walking”, de grote hit van Frank’s dochter, Nancy Sinatra. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten