Search
Close this search box.

Nederland is gek op kerstmuziek op de radio maar ook in winkels

Sinterklaas is achter de rug en dat betekent dat Nederland weer warm loopt voor kerst. Uit recent onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders van 16 jaar en ouder blijkt dat 66% kerstmuziek, bijvoorbeeld in winkels ‘leuk’ tot ‘heel leuk’ vindt tegenover slechts 10% die er niets van moet hebben.

De meningen zijn wat meer verdeeld over onze favoriete kerstliedjes, zo blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van kennisplatform Muziek Werkt werd uitgevoerd. ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carey (25%) horen we het liefst, gevolgd door Last Christmas’ van Wham (18%) en ‘Driving Home for Christmas‘ van Chris Rea (12%).

Grootste ergernis
Mariah Carey’s kersthit scoort met 20% opvallend genoeg óók hoog bij liedjes die mensen de komende weken absoluut níet willen horen. Maar met stip op 1 voor de grootste ergernis staat het liedje ‘O, denneboom’ met 36% van de stemmen.

Voor winkels zélf is kerstmuziek heel belangrijk, zo concludeert het onderzoek: 42% van de ondervraagden krijgt zin om een aankoop te doen als er kerstmuziek in een winkel wordt gedraaid. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten