Search
Close this search box.

Omroep Gelderland start woensdag met actie voor voedselbank

Omroep Gelderland staat van woensdag 7 tot en met vrijdag 16 december in het teken van ‘Samen voor de Voedselbank’. Bij alle Coop filialen in Gelderland zijn in deze week inzamelpunten te vinden. De actie van Omroep Gelderland maakt onderdeel uit van de (bijna) landelijke actie van de regionale publieke omroepen.

Omroep Gelderland start woensdag met actie voor voedselbank Samen zijn de omroepen in staat om veel Nederlands te betrekken bij deze inzamelactie.

Wie komt in aanmerking voor een voedselpakket?
Mensen die minder dan €110,- per maand aan boodschappen kunnen besteden, komen in aanmerking voor een pakket. Aanvragers hebben 3 jaar lang recht op een pakket.

Voedselbanken willen de criteria graag verruimen, maar ontvangen nu nog niet genoeg voedsel om alle klanten een voedselpakket te kunnen bieden.

Ook naar mini-concert Frans Duijts?
Op vrijdag 16 december organiseert Omroep Gelderland de finale inzamel-dag in Bemmel waar TV opnames worden gemaakt voor het tv-programma ‘Gelderland Helpt’. Wie minimaal 5 producten inlevert, krijgt entree tot de hal en de uitzending. 

Tussen 15.00 en 17.00 uur geeft Frans Duijts een speciaal miniconcert om producten in te zamelen. Op zondag 18 december wordt de eindstand van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ bekendgemaakt in het programma ‘Gelderland Helpt’ om 17.20 uur bij Omroep Gelderland (ieder uur herhaald). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten