Search
Close this search box.

Populairste radioduo Australië stopt opnieuw met radio

Hamish Blake en Andy Lee, beter bekend als Hamish & Andy, stoppen eind 2017 opnieuw met hun dagelijkse radioshow. Dit maakte het populairste radioduo van Australië vrijdag tijdens hun laatste show voor de zomerstop bekend. Anderhalf jaar geleden maakten Hamish & Andy hun comeback.

Populairste radioduo Australië stopt opnieuw met radio Hamish en Andy zijn elke middag op ruim 40 hitzenders van Southern Cross Austereo te horen, waaronder 2Day FM in Sydney, The Fox in Melbourne en Hit105 in Brisbane.

“Het is grappig om dit al een jaar van tevoren te roepen,” aldus Blake. “”Het voelt een beetje alsof we een besluit nemen over het dessert terwijl we nog niet klaar zijn met het eten van onze voorgerechten. Er wordt veel gespeculeerd over waarom we stoppen met radio.”

“Dit is de eerste keer dat we zeker weten wat we willen doen. Dus wilden we het onze luisteraars laten weten, zodat we er samen nog een feestelijk jaar van kunnen maken en met een grote knal kunnen eindigen.”

Volgens Lee waren de plannen om te stoppen er al langer: “We zaten er over na te denken om al dit jaar te stoppen, maar we hebben teveel plezier in ons werk. Dus gaan we nog een jaar door.”

3 Miljoen luisteraars
Hamish en Andy presenteerden sinds 2004 een middagshow op de radio. Op de hoogtijdagen luisterden er 3 miljoen mensen per dag naar het programma. In 2010 besloot het duo een punt te zetten achter hun radiocarrière en de focus naar tv te verleggen.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en dus maakte het duo in juli 2015 een comeback op de radio in de middag. En met succes, want de luistercijfers van de radiostations waarop de show te horen is, stegen gelijk.

De afgelopen jaren zorgden Hamish & Andy voor de nodige stunts. Zo organiseerden ze in 2008 een wedstrijd waarin gezocht werd naar een nieuwe smaak chips, waarbij zelfs de smaak jus voorbij kwam. Uiteindelijk werden er zelfs 60.000 zakjes juschips geproduceerd en uitgedeeld of verkocht in de winkels. Twee jaar eerder presenteerde het duo hun show vanuit Afghanistan.

In 2010 zorgden Hamish & Andy ervoor dat zanger en acteur Frank Stallone, het broertje van Sylvester, een ware hype werd in Australië. Stallone scoorde begin jaren ’80 een grote hit met “Far from over”. Uiteindelijk kregen Hamish & Andy het zelfs voor elkaar dat Stallone een eenmalig concert zou geven. Dit was al binnen vier minuten uitverkocht.

Vorig jaar december werd een filmpje waarin het duo een peepshow met Ed Sheeran organiseerde, een ware hit op internet.

Afscheid
Tweeënhalf jaar na hun comeback, komt er opnieuw een einde aan het radioavontuur van Hamish en Andy. Voor Southern Cross Austereo rust nu de zware taak om met waardige opvolgers te komen.

Vanaf 16 januari 2017 zijn de beste fragmenten ooit van de middagshow te horen in de reeks “10 Jaar in 10 weken.” Vanaf 27 maart keren Hamish en Andy terug voor hun laatste maanden op de radio. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten