Search
Close this search box.

TiDa wint veiling FM-frequentie Cuijk

TiDa BV heeft de veiling van de FM-frequentie 95.3 FM (B31) in Cuijk gewonnen. Het bedrijf telt 24.000 euro neer voor de frequentie. De nieuwe vergunningen gaan in op de dag na verlening en eindigen op 31 augustus 2022.

TiDa bezit momenteel al meerdere FM-kavels in de provincie Noord-Brabant en zendt hierop de programma’s Radio 8FM en Puur NL uit. Eén van deze stations gaat ook uitzenden op de FM-frequentie in Cuijk. Naast op FM moet TiDa haar station ook in een groot deel van de provincie Noord-Brabant en Limburg via DAB+ uitzenden.

De vergunning is via een veiling verdeeld.  De veiling startte op 19 december 2016 om 10.00 uur en vond via internet plaats. Agentschap Telecom (AT) organiseerde de veiling vanuit het hoofdkantoor in Groningen. Voor het kavel waren meerdere deelnemers en deze konden vanuit hun eigen kantoor biedingen indienen.

Met uitgifte van deze vergunningen voor kavel B31 heeft  een modernisering van de regiogerichtheidseis plaatsgevonden. Dit houdt in dat deze vrijwel is afgeschaft, want deze is verlaagd naar het minimum van 10% regiogerichtheid. De radioprogrammering van kavel B31 moet daardoor voor 10% gericht zijn op het gebied waarvoor het programma is bestemd. En met het uitzenden van landelijk en internationaal nieuws, weer en verkeer komt de vergunninghouder al een heel eind.

Kavel B31 werd in 2008, samen met nog eens 10 B-kavels, toegewezen aan Nico Silvius, directeur van de volkszender RADIONL voor een bedrag van 15.060 euro. Belooft werd om 64% regiogerichtheid te bieden. Maar aan deze eis werd nooit voldaan.

Het CBb oordeelde in 2013 dat de frequentie nooit hadden mogen toegewezen aan Silvius, omdat er in de praktijk te weinig regiogerichtheid geboden werd. Het AT kwam echter met de opmerkelijke conclusie dat RADIONL op de frequentie mocht blijven uitzenden, omdat tegen de verlenging in 2011 geen bezwaar was aangetekend. Een nieuwe verlenging is echter niet mogelijk, waardoor er geveild moest worden.

Enkele maanden geleden besloot RADIONL de frequentie al op te geven, omdat de overheid de volkszender groot onrecht zou hebben aangedaan door de regels te gaan handhaven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten