Search
Close this search box.

Wat is de grootste Kersthit in de Winterse 50?

Is Last Christmas van Wham nog steeds de populairste kersthit? Of wordt deze kerstklassieker ingehaald door Chris Rea, Band Aid of Mariah Carey? Deze week is de stembus open voor de Winterse 50, de hitlijst met de populairste kersthits bij ruim 150 radiozenders in Nederland en België.

Wat is de grootste Kersthit in de Winterse 50? De vijftiende editie van de Winterse 50 is rond Kerst te horen.

Naast de radio-uitzendingen komt er ook een tv-special. Een overzicht van alle uitzendingen staat op Winterse50.nl. Stemmen kan tot en met zondag.

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt.

“De strijd om de nummer 1 is in het voordeel van Wham, hun evergreen Last Christmas stond 11 van de 14 voorgaande edities op de hoogste plek”, zo vertelt Martijn de Lange.

Hij startte in 2002 met de winterhitlijst waarna steeds meer omroepen mee gingen doen. Andere nummers die altijd bovenin staan zijn ook klassiekers; Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey.

Martijn de Lange: “En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10.”

In de Winterse 50 staan golden-oldies als White Christmas van Bing Crosby en The most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot recente hits, zoals Being Alone at Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay. Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten