Radio 1 start nieuw dagelijks hoorspel van 10 minuten

Radio 1 start vanaf maandag 30 januari een nieuwe 134-delige hoorspelserie in het radioprogramma ‘De Nieuws BV’. Het hoorspel is gebaseerd op de Zweedse bestseller ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ en is elke werkdag om 12.50 uur te horen op Radio 1.

Radio 1 start nieuw dagelijks hoorspel van 10 minutenActeurs
In de hoorspelserie spelen onder andere de volgende acteurs mee: Erik van Muiswinkel, Joop Keesmaat, Lies Visschedijk, Jeroen Spitzenberger, Plien van Bennekom, Stefan de Walle, Cees Geel, Maarten Wansink, Henry van Loon en Kees Boot.

Gastrollen
Opvallende gastrollen zijn er voor onder anderen Job Cohen als burgemeester, Clairy Polak als socialistische vroedvrouw en Charles Groenhuijsen als president Johnson.

Eindredacteur Arjan Penders: “We willen graag een nieuw, spannend luistermoment op NPO Radio 1. Iedere middag lekker ouderwets naar de radio luisteren voor een hoorspel.

Of op een ander moment met de wekelijkse podcast. Onze hoofdpersoon maakt allerlei historische gebeurtenissen mee. Het hoorspel is daarom vermengd met authentieke geluidsfragmenten, passend bij de grote stappen die het explosieve verhaal zet door de geschiedenis van de 20e eeuw. En we leveren natuurlijk ook een flinke dosis humor.”

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ is een bestseller van de Zweedse auteur Jonas Jonasson uit 2009. Het boek werd in 2013 verfilmd. Op zijn honderdste verjaardagsfeest vertrekt Allan Karlsson uit het bejaardentehuis. Hij probeert zo ver mogelijk te reizen met het weinige geld dat hij heeft. Allan steelt een koffer, die vol blijkt te zitten met crimineel geld. Daardoor krijgt hij een motorbende, een internationale gangster en de politie achter zich aan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten