CBS FM en Z100 azen op koppositie in New York City

Een fors verlies van markteider 106.7 Lite FM (WLTW) zorgt ervoor dat andere stations azen op de koppositie in New York City. De afstand met zowel (W)CBS FM 101.1 en Z100 (WHTZ) bedraagt nog maar 0,3%-punt. In Los Angeles blijft 104.3 My FM (KBIG) het populairst.

CBS FM en Z100 azen op koppositie in New York City Lite FM zag haar marktaandeel met maar liefst 0,9%-punt dalen naar 6,2%, zo blijkt uit de cijfers over maart van Nielsen Audio. Hierdoor zag de popzender haar afstand tot de nummer 2 bijna verdwijnen.

Lite volgt hiermee zusterstation KOST 103.5 in Los Angeles die vorige maand een flinke tik kreeg. Inmiddels staan de classic hitszender CBS FM en de hitzender Z100 al te trappelen om Lite te onttronen. Zowel CBS FM als Z100 scoren 5,9% marktaandeel.
Foto: Radio.NL

Voor CBS FM betekenen de nieuwe cijfers een lichte daling, voor Z100 echter een forse stijging. Sterker nog: Z100 scoort haar beste luistercijfers in meer dan een jaar tijd en een vierde stijging op een rij.

Ook 1010 WINS deed goede zaken. De nieuwszender zag haar marktaandeel doorstijgen naar 5,8% wat goed is voor de vierde plaats. De top 5 wordt gecompleteerd door de urban popzender WBLS 107.5 met 5,4%.

Door de sterke prestaties leidt Z100 bij zowel de doelgroep 18-34, 18-49 als 25-54 jaar.

Los Angeles
In Los Angeles heeft My FM haar marktaandeel met 0,5%-punt stijgen naar 5,7%. De popzender blijft hierdoor aan kop met de hoogste cijfers in meer dan een jaar tijd. Ook de urban popzender 94.7 The wave (KTWV) deed goede zaken en zag het marktaandeel zelfs met 0,7%-punt stijgen. The Wave staat hierdoor nu tweede met 5,5%.

102.7 KIIS zag haar marktaandeel licht stijgen naar 4,9%, wat goed is voor de derde plaats. Wel moet KIIS deze plek delen met de classic hitszender K-Earth 101 (KRTH).

De popzender KOST zag opnieuw haar marktaandeel dalen, maar blijft met 5,2% vijfde.

My FM blijft  marktleider bij de doelgroepen 18-49 en 25-54 jaar, terwijl KIIS het populairst blijft bij de doelgroep 18 tot 34 jaar.

Washington DC
Elke maand blikt Radio.NL ook op de luistercijfers in een andere Amerikaanse stad. Dit keer is de hoofdstad Washington DC aan de beurt. Door de vele overheidsinstellingen is nieuws en talk uitermate populair in de stad.

Populairste zender van Washington DC is momenteel WAMU 88.5 met 11,5%. WAMU zendt voornamelijk nieuws- en discussieprogramma’s uit is één van de best scorende NPR (publieke radio) stations van de VS. In de meeste grote steden zijn de publieke radiostations niet eens in de top 15 terug te vinden. Vorig jaar rond deze tijd scoorde WAMU slechts 8% marktaandeel.

Ook plaats twee is voor nieuws: 103.5 WTOP. Het station scoort 9,9% marktaandeel. En dat legt eigenaar Hubbard geen windeieren, want onlangs werd bekend dat WTOP opnieuw de radiozender met de hoogste omzet van de VS is. In 2016 wist de zender $67,5 miljoen binnen te harken, wat een kwart is van de totale omzet van alle radiostations in de stad bij elkaar.

De urban popzender WHUR 96.3 staat derde met 6,0%, gevolgd door de popzender 97.1 WASH FM met 5,2%. WASH moet deze vierde plaats overigens delen met zusterstation Big 100 (WBIG, classic rock).

Grote afwezige in de top 5 is Hot 99.5 (WIHT). De hitzender heeft haar marktaandeel het afgelopen jaar een vol procentpunt zien dalen en staat nu pas zevende. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten