Nieuw ochtendduo voor Capital FM in Londen

Capital FM in Londen trapt volgende maand af met een nieuwe ochtendshow. Vanaf dinsdag 2 mei zijn Roman Kemp en Vick Hope elke ochtend te horen op de hitzender. Het duo vervangt het trio Dave Berry, George Shelley en Lilah Parsons.

Dave Berry maakte eerder dit jaar bekend na bijna zes jaar te gaan stoppen met de dagelijkse ochtendshow op Capital FM in Londen en over te stappen naar Absolute Radio. Ruim een week geleden presenteerde hij zijn laatste ochtendshow voor de zender.

Foto: Capital FM
Opmerkelijk is dat na het vertrek van Berry ook zijn sidekicks George Shelley en Lilah Parsons van de zender verdwenen. Volgens Capital FM blijven zij aan de hitzender verbonden, maar krijgen zij een andere plek in de programmering. Sinds vorige week zijn middagdeejay Will Manning en Capital Xtra deejay Aimee Vivian tijdelijk in de ochtend te horen.

Op dinsdag 2 mei start er een nieuwe ochtendshow op Capital FM gepresenteerd door Roman Kemp (24) en Vick Hope (27). Kemp is momenteel in de avond te horen op het gehele Capital FM netwerk, terwijl Hope in het weekend programma’s presenteert op zusterstation Capital Xtra.

Kemp en Hope (beiden foto) zijn geen vreemden voor elkaar. Op ITV2 presenteert het duo sinds januari het programma “2Awesome” op zondagmiddag.

Naast de dagelijkse ochtendshow in Londen gaat Kemp ook een nieuwe zaterdagochtendshow op het hele Capital FM netwerk presenteren. Weekenddeejay Joe Flemons, beter bekend als JJ, neemt sinds deze week de avonduren van Roman Kemp over op het Capital FM netwerk.

Kemp en Hope rusten nu de zware taak om de luistercijfers in de ochtend op te vijzelen. Het laatste kwartaal van 2016 verloor Capital de koppositie bij de lokale ochtendshows in Londen. Uitgerekend rivaal Kiss wist met Rickie Haywood Williams, Melvin O’Doom en Charlie Hedges  Capital Breakfast te verslaan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten