Alpe d’Huez hele dag live op regionale zender RTV Oost

Het evenement rondom de Alpe d’HuZes vindt dit jaar op donderdag 1 juni voor de twaalfde keer plaats. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen ruim 4 duizend deelnemers ook dit jaar lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer.

Live van 08.00 tot 17.00 uur
Ook de regionale zender RTV Oost brengt dit jaar het evenement rechtstreeks in de huiskamer tussen 08.00 en 17.00 uur. RTV Oost-verslaggever Mark Bakker doet verslag van de tour.

Overijssel op de Alpe d’Huez
Het programma bevat diverse interviews en beelden uit de koers. Er zijn gesprekken met gasten terwijl de motorcamera op de berg beelden maakt van de ‘beklimmers’. Tijdens de live-uitzending worden ook diverse Overijsselse deelnemers gevolgd.

Wat is Alpe d’HuZes?
“Alpe d’HuZes” is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 140 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Dit jaar wordt het startschot gegeven door Maarten van der Weijden, die olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen werd nadat hij was genezen van leukemie. [Radiowereld.NL]