Dieren centraal in nieuwe tv-serie Stadsmormels

In Amsterdam wonen niet alleen bijna één miljoen mensen, maar zij delen de stad met minstens net zoveel dieren. Vanaf 20 mei schetst de nieuwe tv-serie ‘StadsMormels’ een beeld van de hoofdstad door niet alleen de stad en haar mensen, maar juist ook de vele wilde Amsterdamse dieren in beeld te brengen.

Natuurfilmer Marc van Fucht, onder meer bekend van zijn IDFA-documentaire Schoffies, volgde maandenlang zes verschillende stadsmormels die van onze hoofdstad een thuis hebben gemaakt.

Becommentarieerd door Aart Staartjes, belicht de documentaireserie iedere week de wereld van een ander dier: de vos, de ooievaar, de muis, de meerkoet, de parkiet en het konijn. StadsMormels, vanaf 20 mei elke zaterdagavond rond 22.05 uur bij de Vara op NPO 1. [Radiowereld.NL]

Foto: Vara