Mislukte cosmetische ingrepen onder de loep in ‘Verminkt’

Plastische chirurgie wordt steeds populairder. RTL speelt daar op in. Het aantal ingrepen dat in klinieken wordt uitgevoerd is in 15 jaar verdubbeld. Maar soms gaat het goed mis. In het nieuwe RTL 4-programma ‘Verminkt’, dat vanaf dinsdag (16 mei) te zien is, bekijkt een deskundig team van plastisch chirurgen deze ernstige verminkingen zorgvuldig en herstelt deze waar mogelijk.

Eind jaren ’90 waren permanente fillers enorm populair. Veel mensen lieten deze inspuiten om in één keer van hun rimpels af te zijn. Inmiddels is bekend dat permanente fillers enorme risico’s met zich meebrengen. Daarom zijn ze tegenwoordig verboden. In ‘Verminkt’ spreekt Evelyn Struik verschillende mensen die hier nog dagelijks last van hebben.

Pierre (58) is twaalf jaar geleden veel afgevallen. Omdat hij vaak opmerkingen kreeg over zijn ingevallen gezicht, heeft hij permanente fillers in zijn gezicht laten spuiten. Het resultaat leek erg mooi, tot hij ontstekingen en andere complicaties kreeg. Nu heeft hij harde lelijke bulten in zijn gezicht en heeft hij iedere dag spijt van de ingreep.
Foto: RTL

Maagband
Evelyn gaat ook in gesprek met met Chantal van 32. Om af te vallen liet zij een maagband plaatsen maar dat ging mis. Haar organen zijn ernstig aangetast en ze moet nu leven met een zwaar verminkte buik. Het chirurgenteam van ‘Verminkt’ denkt haar te kunnen helpen maar een operatie is niet zonder risico’s.

Ook de 29-jarige Amelia is veel afgevallen en heeft nu totaal geen borsten meer. Eigenlijk was ze gelukkiger toen ze nog overgewicht had. Het chirurgen-team van ‘Verminkt’ ziet een aantal patiënten die, nadat ze veel afgevallen zijn, doodongelukkig zijn met het veloverschot. Zij helpen Amelia en de andere deelnemers waar mogelijk. [Radiowereld.NL]