Hitserie 24 keert terug op Nederlandse tv [filmpje]

Drie jaar na het einde van de serie ‘24’ met Kiefer Sutherland, tikt de klok opnieuw in ’24: Legacy’. Vanaf woensdag (7 juni om 21.00 uur) kunnen de fans op de tv-zender Fox de uren weer aftellen in een race tegen de tijd. Diverse bekende elementen uit de ‘24’ reeks keren terug: de bekende ringtone, het aftellen, de dubbele agenda’s, het bedrog en het verraad.

Nieuw in deze reeks is Corey Hawkins, die het stokje overneemt van Kiefer Sutherland. Kiefer Sutherland verruilt zijn rol van voor naar achter de camera, als producent van ’24: Legacy’.

In ‘24: Legacy’ draait het om een elite-team van het Amerikaanse leger, onder leiding van hoofdpersoon Eric Carter (Corey Hawkins), die een terroristisch kopstuk heeft gedood. Carter en zijn team worden door de volgelingen van de leider met de dood bedreigd en moeten onderduiken.

Door een gerichte aanslag op zijn leven realiseert Eric echter dat de identiteit van zijn team bekend is. In een ijzingwekkende race tegen de klok moet een verwoestende terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied voorkomen worden.


Foto: Fox

Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland verruilt zijn rol van voor naar achter de camera, als producent van deze reeks. Sutherland won eerder voor zijn rol in ‘24’ een Golden Globe en koos er bewust voor om geen hoofdrol meer te spelen in ’24: Legacy’.

Het script is fenomenaal. Ik denk dat het voor de schrijvers heel bevrijdend is om niet weer een script voor Jack Bauer te hoeven schrijven. Nu hebben ze alle ruimte om scripts te schrijven voor nieuwe karakters en ik ben er nog steeds, dus je weet nooit wat er staat te gebeuren”, aldus Kiefer Sutherland.