Radio Caroline krijgt oude AM-frequentie BBC World Service

Radio Caroline mag gaan uitzenden op de oude middengolffrequentie van BBB World Service. Vanaf deze zomer is de voormalige zeezender te ontvangen op 648 kHz. Uitgezonden mag worden met een vermogen van 1 kW vanuit het oosten van Engeland.

Radio Caroline krijgt oude AM-frequentie BBC World Service De kans is groot dat de uitzendingen ook in redelijke middengolfkwaliteit in het westen van Nederland en Vlaanderen te ontvangen zijn.

Radio Caroline kreeg vorige maand van mediaregulator Ofcom een middengolffrequentie toegewezen om het het noorden van Essex en Suffolk te gaan bedienen. Het station had om een frequentie met een vermogen van 1 kW gevraagd en heeft deze opmerkelijk genoeg ook nog gekregen. Normaal gesproken wijst Ofcom alleen nog maar licenties voor laagvermogen uitzendingen (max. 50W) toe.

Inmiddels is de middengolfzender al gekocht en wordt deze technisch geschikt gemaakt om uit te gaan zenden op AM 648. Als het aan Caroline ligt wordt op 14 augustus gestart met uitzenden op AM. Uitgezonden gaat worden vanuit de studio in Kent en vanaf het zendschip ‘Ross Revenge.’

BBC World Service zond van 1982 tot maart 2011 uit via AM 648. Caroline is momenteel via satelliet en internet te beluisteren, alsmede via DAB(+) in Birmingham, Glasgow, Norwich en Portsmouth. [Radiowereld.NL]