Reformatorische Omroep zet personeelsleden op non-actief

Het is crisis bij de Reformatorische Omroep in Nijkerk. Bij de online radiozender zijn waarschijlijk een tiental van de 40 medewerkers op non-actief gezet. Bronnen binnen de omroep melden dat er mogelijk te weinig geld is om medewerkers te betalen.

Het bestuur is erg grondig te werk gegaan, zo vertelde een teleurgestelde (ex)-medewerker tegenover Radio.NL. De sloten van alle deuren zijn meteen vervangen en de ramen zijn afgeplakt. Bij de omroep is verder niemand meer bereikbaar in Nijkerk.

Het personeels kreeg woensdagavond een mail waarin het bestuur meldde dat het financieel niet goed ging. De bedrijfsresultaten over 2016 waren erg negatief. Het bestuur zag geen andere mogelijkheden meer en voelde zich genoodzaakt tot een vergaande reorganisatie.

Het bestuur heeft een groot aantal personeelsleden met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld en streeft op deze manier naar een beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Naast diverse persoonleesleden zet het internetstation ook een aantal vrijwilligers op straat. Op de website van de omroep staat nu te lezen: “Vooruitlopend op de non-stop muziekprogrammering die tijdens de zomermaanden op RO Radio 1 uitgezonden wordt, wordt deze non-stop programmering reeds met ingang van deze week gestart. Dit in verband met omstandigheden binnen de RO.”

Toekomst
Of de christelijke radiozender nog een toekomst heeft wil de Raad van Toezicht van de Reformatorische Omroep, sinds 1 juni W.J. Rijneveld, P. Boele en T. Schreurs, niet zeggen. De Reformatorische Omroep haalt per jaar ruim 4 ton naar binnen door 12.000 donateurs die elk jaar 34 euro betalen. [Radiowereld.NL]
Foto: archief Radio.NL