Opmerkelijk: Qmusic vraagt mening over Mattie EN Wietze

Qmusic is een onderzoek gestart naar wat haar luisteraars van de deejays op het radiostation vindt. Donderdagavond is hiervoor een email gestuurd naar leden van het Q-panel. Opmerkelijk is dat hierbij ook vragen worden gesteld over Wietze de Jager.

Opmerkelijk: Qmusic vraagt mening over Mattie EN Wietze“De zomer is begonnen! Ga jij op vakantie en (hoe) luister jij dan radio op reis?,” zo kopt de email naar het Q-panel af.

“Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar je mening over Mattie & Wietze, onze andere DJ’s en wie je graag nog meer op Qmusic zou willen horen na de zomer. Met jouw feedback kunnen we Qmusic nog beter maken.”

Deelnemers kunnen een rapportcijfers geven aan de deejays van Qmusic, waaronder ook Wietze de Jager. Nog opmerkelijker is dat in het onderzoek de vraag wordt gesteld “Wat is je mening over Mattie op dit moment” en “Wat is je mening over Wietze op dit moment.”

Wietze de Jager is al bijna twee maanden niet meer op Qmusic te horen wegen een conflict. De reden moge bekend zijn: Samen met Mattie Valk onderhandelde hij met Sky Radio om daar de ochtendshow te gaan presenteren. Toen alles in kannen en kruiken leek te zijn, besloot Mattie achter de rug van Wietze om zijn contract met Qmusic te verlengen.

Het gevolg was een breuk van het populaire ochtendduo, waarbij Mattie flink wat kritiek over zich heen kreeg. En niet alleen van Wietze, maar ook van een deel van de luisteraars en bekend Nederland. Qmusic probeerde aan schadebeperking te doen door Mattie te laten verklaren dat hij de beslissing “met zijn hart” genomen had.

Door specifiek te vragen wat deelnemers op dit moment van zowel Mattie als Wietze vinden lijkt te zender te onderzoeken of de publieke opinie twee maanden na “de radiorel van 2017” al enigszins is bijgetrokken. Toch is het voor deelnemers vrij lastig om te zeggen wat op dit moment hun mening over Wietze is, aangezien de deejay al twee maanden etherstilte heeft.

Naast hun mening over de deejays van Qmusic worden deelnemers ook gevraagd welke deejays ze in de toekomst graag op het station willen horen. Onder andere invalster Marieke Elsinga staat hiertussen. Recent ging nog het gerucht dat zij samen met Mattie de ochtend zou gaan presenteren op Q.

Onderzoek naar de prestaties van deejays onder luisteraars is niet nieuw. Al in 2008 was op Radio.NL hoe dergelijke onderzoeken in Duitsland werden uitgevoerd bij Hit Radio FFH in Hessen. [Radiowereld.NL]