PvdA’er Martijn van Dam in raad van bestuur NPO

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam maakt vanaf september ook deel uit van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De 39-jarige Van Dam zat van 2003 tot 2015 in de Tweede Kamer en als volksvertegenwoordiger voerde hij onder andere het woord over mediazaken.

PvdA'er Martijn van Dam in raad van bestuur NPO PvdA’er Martijn van Dam wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Mediaportfolio en Distributie.

Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO: “Met de komst van Martijn van Dam vullen de bestuurders elkaar perfect aan met hun capaciteiten.

We hebben voor Martijn van Dam gekozen om zijn kennis, ervaring en affiniteit met zowel de innovatieve kant van het profiel media als met de bestuurlijke kant. Met Shula Rijxman als voorzitter hebben we een ervaren strategische bestuurder met kennis van content.

Jaap Kooij heeft ruime omroepervaring en een sterke achtergrond in financiën en bedrijfsvoering. Ik heb er veel vertrouwen in dat de NPO met deze Raad van Bestuur een mooie toekomst tegemoet gaat”.

Martijn van Dam kwam in 2003 namens de PvdA in de Tweede Kamer. Als Kamerlid hield hij zich onder meer bezig met economische zaken, integratie, media en buitenlands beleid. Op 3 november 2015 werd Martijn van Dam benoemd tot staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet-Rutte-Asscher.

Foto: Arenda Oomen – Ministerie van Economische Zaken
Martijn van Dam: “De publieke omroep laat elke dag heel veel Nederlanders genieten van mooie radio en televisie door programma’s te maken die mensen verbinden, die mensen informeren over wat er gebeurt en die een podium bieden voor maatschappelijke discussies op diverse platforms. Ik vind het dan ook een voorrecht om voor de NPO te gaan werken.

Vanuit mijn passie voor innovatie en technologie en mijn overtuiging van het belang van een sterke publieke omroep, zal ik gaan bijdragen aan een moderne media-organisatie die nieuwe technologie benut om kijkers en luisteraars op alle platforms zo goed mogelijk te bedienen.”

Met de bestuurders Jaap Kooij en Martijn van Dam en met Shula Rijxman als voorzitter is de raad van bestuur van de NPO weer compleet. Shula Rijxman is de voorzitter. In haar portefeuille zit Strategie, Publiek & Marketing / Content. Jaap Kooij is verantwoordelijk voor Financiën en Bedrijfsvoering en Martijn van Dam voor Mediaportfolio, Innovatie en Distributie strategie. [Radiowereld.NL]