Search
Close this search box.

92-Jarige deejay viert 75-jarig jubileum op de radio

Er zijn maar weinig radiodeejays die dit evenaren: op je 92e nog wekelijks een programma presenteren. Toch moet de Amerikaanse deejay Art Laboe nog steeds niet aan pensioen denken. Dit weekend viert hij zelfs zijn 75-jarig jubileum als radiomaker.

92-Jarige deejay viert 75-jarig jubileum op de radio Laboe presenteerde zijn allereerste radioprogramma op 23 september 1943 op radiozender KSAN in San Francisco. Later ging hij aan de slag bij verschillende radiostations in Los Angeles.

Laboe was pionier op het gebied van locatie uitzendingen en interactiviteit. De deejay presenteerde zijn programma namelijk regelmatig vanuit een drive-in keten, waarbij luisteraars verzoekplaten konden aanvragen. Hieruit ontstond telkens lijst met meest aangevraagde platen.
Foto: Screenshot Youtube

Een kreet die onlosmakelijk met Laboe verbonden is, is “Oldies but Goodies” die hij dan ook wekelijks de ether in slingert. In 1981 kreeg de deejay zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

Dit weekend viert Laboe zijn 75-jarig jubileum als radiodeejay. En dat gebeurt met een speciale aflevering van de “Art Laboe Connection,” die zondagavond wordt uitgezonden op onder meer 93.5 KDAY in Los Angeles.

Laboe over zijn jubileum: “Ik heb een van de beste banen in de wereld. Ik draai muziek, heb contact met de luisteraars, draai hun verzoekjes en verbind ze met hun geliefden. Dank aan alle toegewijde fans die de afgelopen decennia hebben geluisterd en de Art Laboe Connection.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten