Search
Close this search box.

Documentaire over koninklijke treinen op RTV Utrecht

In het weekend van 7 en 8 oktober zendt RTV Utrecht de documentaire: Koninklijke Klasse diverse keren uit. Al vanaf het begin van de spoorwegen in Nederland is er een bijzondere band tussen het Koningshuis en de spoorwegen. In deze documentaire neemt de regionale zender een kijkje in enkele koninklijke rijtuigen.

Documentaire over koninklijke treinen op RTV Utrecht In deze documentaire neemt Evelien Pieterse, conservator bij het Spoorwegmuseum, de kijkers mee in de geschiedenis van het vorstelijk reizen per trein in Nederland.

Zo ziet de kijker oude beelden van het gezin van koningin Juliana en prins Bernhard dat met de trein aankomt in het Oostenrijkse skidorp Lech.

Ook een replica van salonrijtuig no. 1 (SR1), de trein die speciaal voor de weduwe van koning Willem II, Anna Paulowna, werd gebouwd, is te zien.

In de documentaire wordt ook een kijkje genomen in de huidige koninklijke trein, de SR10. De trein waar de koninklijke familie afgelopen Koningsdag nog mee naar Tilburg afreisde. [Radiowereld.NL]

Foto: RTV Utrecht

Gerelateerde berichten