Search
Close this search box.

Gemiddelde Nederlander keek ruim 18 uur naar sportevenementen

De NOS heeft de kijkcijfers van de zomer op een rij gezet en geanalyseerd. Daaruit blijkt dat 13,4 miljoen Nederlanders minimaal 5 minuten iets hebben gezien van de honderden uren sport bij de NOS.

Gemiddelde Nederlander keek ruim 18 uur naar sportevenementen Er werden ook weer records gebroken, niet alleen op het speelveld, maar ook op de televisie.

Een hoogtepunt was de door Oranje gewonnen finale van het EK vrouwenvoetbal: met ruim 5,4 miljoen kijkers het best bekeken televisiemoment van 2017.

Van de 477 uur live sport die de NOS deze zomer uitzond keek de gemiddelde Nederlander gemiddeld 18,5 uur.

In de Tour de France was de etappe die door Dylan Groenewegen werd gewonnen met ruim 1,2 miljoen kijkers de beste bekeken etappe. Het moment dat Bauke Mollema als eerste over de streep ging, was goed voor een kijkcijferpiek van 2 miljoen kijkers.

Het Nederlands elftal op het EK vrouwenvoetbal in eigen land leverde records op: de finale was dus goed voor 5,4 miljoen kijkers en in totaal hebben 10,2 miljoen Nederlanders iets van de wedstrijden van de Oranjevrouwen gezien, bijvoorbeeld in nieuwsprogramma’s of het journaal.

Nog een greep uit de kijkcijfers van NOS-sportprogramma’s:
• Ruim 2 miljoen kijkers zagen Dafne Schippers goud pakken op de WK atletiek in Londen
• Ruim 4,4 miljoen mensen zagen iets van het succes van de Nederlandse dames en heren op het EK hockey in Amstelveen
• 808.000 Nederlanders keken naar de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin op de Markt in Maastricht
• De Avondetappe was met gemiddeld 969.000 kijkers het best bekeken avondprogramma rond de Tour in de afgelopen vijf jaar. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten