Search
Close this search box.

Gouden Roos voor jeugdprogramma Anti Pest Club

Het EO-kinderprogramma de ‘Anti Pest Club’ heeft de Gouden Roos (Rose d’Or) gewonnen tijdens het Europese Festival in Berlijn. De ‘Anti Pest Club’ is de winnaar van deze prestigieuze internationale prijs voor beste Europese kinderprogramma.

Het programma was de enige van vier Nederlandse genomineerden die in de prijzen viel.

Robert Fortuijn, EO-eindredacteur Kinderprogramma’s: “We hebben gewonnen van goede concurrenten. Deze prijs is ook een opsteker voor de Nederlandse jeugd tv”.

Het doel van het festival is het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media.

Foto: Willem Jan de Bruin // Gouden Roos // EO
Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat in de ‘Anti Pest Club’ de strijd aan tegen pesten in de klas. Het programma brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest. De ‘Anti Pest Club’ wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat. In 2016 is het programma reeds bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma.

Tv-uitzendingen en livestream
Deze week, tijdens de landelijke Week tegen Pesten en de themaweek Zapp Tegen Pesten, wordt de Anti Pest Club iedere werkdag uitgezonden om 17.35 uur op NPO Zapp. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten