Search
Close this search box.

Lokale omroep in Limburg uit de lucht door ransomware

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met ransomware. Ook omroepen hebben daar last van, zoals Omroep Maasduinen. Ransomware is malware die een computer en/of gegevens die erop staan blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’.

Wie wordt getroffen door ransomware heeft meestal een fout mailtje geopend en op een verkeerde link geklikt. Vaak is een goede virusscanner voldoende om het probleem tegen te gaan. Maar veel mensen hebben geen virusscanner.

Twee dagen stil op 107.9FM
De lokale omroep voor de gemeente Gennep was door de hack ruim twee dagen uit de lucht

Omroep Maasduinen: “Omroep Maasduinen is recentelijk gehackt door internetcriminelen. Zij wisten binnen te dringen in de software van de omroep en een zogenaamde ‘ransomware’ te installeren. Als gevolg hiervan is de radiozender tijdelijk uit de lucht en wordt er achter de schermen met man en macht gewerkt om het probleem op te lossen.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten