Search
Close this search box.

Sint-Maarten leunt voor informatie op radiostation Laser 101

Veel mensen op Sint-Maarten kunnen anderhalve week na de orkaan nog steeds niet goed communiceren. De inwoners hebben nog steeds geen goed werkende internet en/of mobiele telefoonverbinding met de buitenwereld. Daarom zijn de meeste mensen aangewezen op Laser 101 op Sint-Maarten.

Sint-Maarten leunt voor informatie op radiostation Laser 101 Het radiostation van de 70-jarige zenderbaas Francis Carty, ome Francis zoals hij op het eiland genoemd wordt.

Het station houdt de eilandbewoners nu continu op een positieve manier de hoogte van informatie en updates op de getroffen eilanden.

Op Laser 101 wordt aangegeven waar de bewoners van Sint-Maarten bijvoorbeeld voedsel en water kunnen halen. Vaak zijn ook oproepen van mensen te horen die op zoek zijn naar familie en vrienden waar ze nog geen contact mee hebben gevonden.

Het station, dat tijdens de orkaan heel even uit de lucht is geweest, probeert ook de achterban in Nederland zo veel mogelijk op de hoogte te houden van de gevolgen van orkaan Irma. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten