Search
Close this search box.

Uit het Media Archief: Sky Radio start via de ether op 100.7 FM

Sky Radio startte op 30 september 1988 als eerste nonstop-muziekzender van Nederland. Maar het duurde nog 7 jaar op de kabel voor het radiostation in de ether kwam. Op 15 september 1995, vandaag 22 jaar geleden, was het zover. Sky Radio start met de uitzenden via de ether op de landelijke etherfrequentie 100.7 FM.

Na het nieuws van 19.00 uur feliciteerde nieuwslezer Ad Valk van ANP Radio het radiostation met de etherfrequentie. Mr Candlelight Jan van Veen kondigde daarna directeur Ton Lathouwers. Hij bedankte iedereen die heeft meegeholpen om Sky Radio in de ether te krijgen.

Daarna kondigde Ton Lathouwers de eerste plaat aan op 100.7 FM: Starship – Nothing’s Gonna Stop Us Now. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten