Search
Close this search box.

Radio 1 presentator Frits Spits ontvangt Taalprijs voor taalfreak

Frits Spits, presentator van ‘De Taalstaat’, elke zaterdag te horen van 11:00 uur tot 13:00 uur op NPO Radio 1, heeft op het congres van Onze Taal in Utrecht de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt gekregen.

Radio 1 presentator Frits Spits ontvangt Taalprijs voor taalfreak Volgens het Algemeen-Nederlands Verbond krijgt hij de prijs voor zijn inzet voor de Nederlandse taal gedurende zijn hele carrière.

Frits Spits (pseudoniem van Frits Ritmeester) krijgt naast de Visser-Neerlandiaprijs ook een geldbedrag van 15.000 euro.

Eind 2013 stopt Frits Spits met zijn dagelijkse radioprogramma Tijd voor Twee op Radio 2.

Vanaf 2014 presenteert Frits Spits op NPO Radio 1 De Taalstaat, waarin hij wekelijks aandacht besteedt aan de Nederlandse taal.

Prijzen
Frits Spits heeft in zijn lange loopbaan al diverse prijzen gewonnen. In 1996 kreeg Frits maar liefst twee Marconi Awards: één voor beste programmamaker radio en één als beste radioman. Een jaar later won Frits Spits de Groenman Taalprijs.

In 1999 ontvangt hij de Zilveren Reiss-microfoon voor zijn radiomakerschap. In datzelfde jaar krijgt het team van Tijd voor Twee de Marconi Award voor beste amusementsradioprogramma. In 2008 is Frits Spits onderscheiden als Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten