Search
Close this search box.

Ronnie Flex en Lenny Kuhr winnen Buma NL Award

Ronnie Flex en Lenny Kuhr zijn in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Daarnaast vielen ook Frans Bauer, Vreemde Kostgangers, Marco Borsato en Henk Dissel in TivoliVredenburg in de prijzen tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards.

Ronnie Flex en Lenny Kuhr winnen Buma NL Award In totaal werden 38 prijzen uitgereikt in 11 categorieën. Een ontroerde Lenny Kuhr kreeg een Lifetime Achievement Award voor haar gehele oeuvre.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: “Buma NL is het nu al voor het achtste jaar het podium waar Nederlandstalige artiesten, tekstschrijvers, componisten en andere vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen, ongeacht hun muzikale genre.

Ik ben daarom blij dat dit jaar ook bands en artiesten uit de urban en alternatieve hoek naar Buma NL zijn gekomen. Dat zijn toch twee belangrijke stromingen binnen de Nederlandstalige muziek die wat mij betreft op een evenement als dit niet mogen ontbreken.

Tijdens de Award show werd Ronnie Flex als eerste ‘urban’ artiest met een Buma NL Award onderscheiden. De rapper kreeg twee onderscheidingen: zijn hit ‘Energie’ was afgelopen jaar de populairste urban single én het meest gedraaide urban nummer in de horeca.

Lenny Kuhr, die dit jaar precies een halve eeuw in het vak zit, kreeg uit handen van Frank Helmink de Lifetime Achievement Award uitgereikt. Kuhr, misschien wel de eerste singer-songwriter van Nederland, toonde zich zeer dankbaar. In haar speech bedankte ze iedereen die in die 50 jaar met haar heeft gewerkt en had ze warme woorden voor haar publiek dat haar door de jaren heen zo trouw is gebleven. [Radiowereld.NL]

Winnaars Buma NL Awards 2017
Meest Succesvolle Album – Populair
Vreemde Kostgangers – Vreemde Kostgangers
Meest Succesvolle Album – Hollands
Frans Bauer – Geluk, Hoop & Liefde
Meest Succesvolle Album – Urban
Boef – Slaaptekort
Meest Succesvolle Album – Alternatief
Daniël Lohues – Moi
Meest Succesvolle Single – Populair
Marco Borsato & Matt Simons – Breng me naar het water
Meest Succesvolle Single – Hollands
Henk Dissel – Bijna
Meest Succesvolle Single – Urban
Ronnie Flex ft. Frenna – Energie
Meest gedraaid op de radio (Sena Performers Award)
Diggy Dex ft. JW Roy – Treur niet (Ode aan het leven)
Meest Gestreamde Track (Hits NL Award)
John West – Wit Zwart
Grootste feesthit
Stef Ekkel & René Karst – Liever te dik in de kist
Lifetime Achievement Award Lenny Kuhr

Gerelateerde berichten