Search
Close this search box.

Bevestigd: Jeroen van Inkel gaat naar Radio 5

Jeroen van Inkel is de nieuwe Max-presentator op NPO Radio 5. De 56-jarige Van Inkel zal vanaf dinsdag 2 januari 2018 te horen zijn in zijn eigen ochtendprogramma ‘Wekker-Wakker’.

Bevestigd: Jeroen van Inkel gaat naar Radio 5 Jeroen van Inkel: “Ik krijg vanaf januari de gelegenheid om echt op gevoel een ochtendprogramma te doen. Voelen wat het interessante nieuws van die dag is en de leukste muziek draaien om bij wakker te worden.

Max-directeur Jan Slagter: “Met Jeroen van Inkel hebben we een topper binnengehaald op NPO Radio 5. Hij geldt als een van ‘s lands bekendste en meest ervaren radiomakers. Hij is een zeer herkenbare stem voor onze luisteraars. Ik ben trots hem welkom te kunnen heten bij onze club.”

Jan Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 5: “Het gaat goed met NPO Radio 5. We zijn trots dat we deze iconische dj kunnen toevoegen aan ons geweldige dj-team. Jeroen past goed in de nieuwe frisse koers van NPO Radio 5.”

Jeroen van Inkel vult de plek in die vrij is gekomen nadat vorige week bekend werd dat ‘Wekker-Wakker’ presentator Henk Mouwe aan het eind van dit jaar met pensioen zal gaan. Mouwe blijft wel verbonden aan Max.

Co-presentator van Henk Mouwe, Manuëla Kemp, schuift door naar de avond op de ouderenzender. Samen met Henkjan Smits gaat zij aan de slag voor Tijd voor Max Radio, iedere werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5. [Radiowereld.NL]

Al enige tijd gingen de geruchten dat Van Inkel in de race was voor de dagelijkse ochtendshow op radio 5. Vorige maand bevestigde Omroep Max-baas Jan Slagter al dat er gesproken werd met de deejay.

Jeroen van Inkel was tot begin dit jaar in het weekend op Radio Veronica te horen. Na een lange periode van ziekte werd zijn contract afgelopen zomer niet verlengd.