Search
Close this search box.

Borstreconstructie in Operatie Live bij Omroep Max

Omroep Max biedt de kijker in ‘Operatie Live’ vandaag een kijkje achter de schermen van een bijzondere operatie. Over de schouders van deskundige chirurgen kan live worden meegekeken bij een borstreconstructie met eigen weefsel bij borstkanker. De reconstructie wordt live gevolgd vanuit de operatiekamer.

Borstreconstructie in Operatie Live bij Omroep Max ‘Operatie Live’ wordt woensdag (1 november) gepresenteerd door Dionne Stax om 21.25 uur op NPO 1.

Borstkanker wordt algemeen beschouwd als de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Eén op de zeven vrouwen krijgt in de loop van het leven hiermee te maken.

Het vertrekpunt van de uitzending is een interactief college dat in de centrale hal van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein geleid wordt door Dionne Stax.

Operatie Live
Tijdens de uitzending ondergaat een patiënte een borstreconstructie met eigen weefsel. De operatie begint al overdag en bestaat uit twee delen: de verwijdering van het borstklierweefsel en een reconstructie van de borst met eigen weefsel uit de buikwand. Tijdens de uitzending kunnen kijkers live het tweede deel van de operatie volgen.

Het eerste deel is opgenomen, een samenvatting hiervan zal in ‘Operatie Live’ te zien zijn. Plastisch chirurgen Erik Zonnevylle en Philip Juten van het St. Antonius Ziekenhuis voeren tijdens de uitzending de operatie uit. Oncologisch chirurgen Ron Koelemij en Annemiek Doeksen geven vanuit de centrale hal uitleg over deze bijzondere operatie.

Ook te gast is professor Phillip Blondeel, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij was de eerste plastisch chirurg in Europa die deze operatie uitvoerde. In Operatie Live geeft Blondeel een college over de toekomst van dit soort operaties.

Tweede scherm
Nieuw bij deze editie van Operatie Live is het tweede scherm. Op www.maxvandaag.nl/operatielive is het mogelijk om rechtstreeks door de ogen van plastisch chirurg Erik Zonnevylle mee te kijken. Tijdens de operatie draagt hij een hoofdcamera.

After Talk
Direct na de uitzending van Operatie Live gaan we door op themakanaal NPO Best. Dionne praat verder met plastisch chirurg Erik Zonnevylle die dan net klaar is met de operatie.

Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen aan vrouwen die eenzelfde operatie ondergingen vanwege borstkanker of dragerschap van het gen BRCA+. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten