Search
Close this search box.

Kerstmuziek nog steeds populair in Nederland

60% van de Nederlanders luistert kerstliedjes via de radio en bijna 1/3 van hen begint hier half november al mee. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van Talpa Radio.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: ‘Online en op DAB+ beginnen we op 1 oktober met een speciaal kerst-station. En daar zie je de trend dat de beluistering van Sky Radio Christmas per dag enorm stijgt richting het hoogtepunt op 1e Kerstdag.

En vanaf vandaag zijn we ook op ons hoofdstation Sky Radio 101 FM begonnen met de speciale kerstprogrammering, want we merken dat daar behoefte aan is. Om meer te weten te komen over het kerstgevoel bij Nederlanders hebben we een onderzoek laten uitvoeren door Panel Inzicht. Hier kwamen een aantal opvallende feiten uit naar voren.

80% van de Nederlanders zet ieder jaar een kerstboom neer, waarvan de helft het zichzelf makkelijk maakt door een blijvend exemplaar uit de berging of van de zolder te halen. Het opzetten van de kerstboom is een belangrijk ritueel en draagt, net als het versieren van het huis, bij aan het kerstgevoel.

We brengen de feestdagen het liefst met familie door, lekker ontspannen in vrijetijdskleding, sommigen in een speciale kersttrui, dat is een trend die komt overwaaien uit Amerika. Gourmetten is favoriet voor het kerstdiner, 37% schuift het liefst aan naast het gourmetstel.

Kerstmuziek mag natuurlijk ook niet ontbreken in de kerstperiode. De weken voorafgaand aan de feestdagen neemt het luisteren naar kerstmuziek dan ook enorm toe.

‘Afgelopen jaar hebben we met Sky Radio 5,8 miljoen mensen bereikt in de periode van 6 tot en met 26 december. Dit blijkt uit het RadioCall 2016 (10+) onderzoek wat in opdracht van Sky Radio is uitgevoerd’, aldus Cerfontaine. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten