Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Puur NL maakt plaats voor RADIONL, 8FM wordt non-stop

[Update] Flinke veranderingen in het Brabantse en Zeeuwse radiolandschap. Per 1 december 2017 verdwijnt Puur NL uit de ether en wordt vervangen door RADIONL. Daarnaast gaat ook zusterstation Radio 8FM op de schop. Deze zender gaat non-stop verder.

Puur NL maakt plaats voor RADIONL, 8FM wordt non-stop Zowel Radio 8FM als Puur NL zijn eigendom van de Regionale Radio Groep in Rosmalen. Dit bedrijf heeft nu een productieovereenkomst gesloten met het bedrijf van RADIONL-baas Nico Silvius.

Door de wijzigingen bij Puur NL en Radio 8FM gooit weer een grote regionale partij de handdoek in de ring. Alle deejays van de twee radiozenders, waaronder Emilie Sleven, hebben ontslag gekregen.

Radio 8FM is sinds 1998 in Noord-Brabant via de ether te ontvangen. Het station brengt voornamelijk hits uit de jaren ’80 en ’80. Of dit na 1 december zo blijft is onduidelijk. Puur NL startte in 2012 als opvolger van Radio Hollandio.

Regiogerichtheid
Door de overname van de frequenties van Puur NL in Noord-Brabant en Zeeland krijgt RADIONL een vrijwel landelijke status. Desondanks moet de zender zich op elk kavel wel aan het verplichte percentage regiogerichtheid houden.

En de vraag is of RADIONL dit gaat lukken op haar nieuwe frequenties. Ook hiervoor geldt een bijzonder hoog percentage. Eerder bleek al dat RADIONL dit op diverse FM-kavels bij lange na niet kon waarmaken. [Radiowereld.NL]

Update
De Regionale Radio Groep laat weten dat het programma “Wakker Brabant” op Radio 8FM vooralsnog blijft, maar voortaan wordt gepresenteerd door twee deejays in plaats van drie. Wel wordt de complete techniek van 8FM overgeheveld naar Sneek. Het format blijft ‘classic hits.’

In totaal verliezen twee medewerkers van de Regionale Radio Groep hun baan.

In een persbericht laat de Regionale Radio Groep weten dat de veranderingen grotendeels zijn terug te voeren op nieuwe uitleg van regionaliteitseisen in de onlangs verlengde vergunningen. “Door minutieuze controle op regionaliteit te wordt het voor regionale radiostations steeds moeilijker om onafhankelijk te blijven zorgen voor programmering en techniek. In samenwerking kunnen de radiozenders beter inspelen op de wettelijke eisen.

Gerelateerde berichten