Search
Close this search box.

100% NL gestopt met Jan van Veen’s Candlelight

Het gedichtenprogramma ‘Candlelight’ is na 15 jaar opnieuw uit de ether verdwenen. Afgelopen zondag presenteerde Jan van Veen, met zijn onmiskenbare zwoele stem over ‘Greensleeves’, het allerlaatste programma op 100% NL. Waarom het programma is gestopt wil de radiozender niet zeggen.

100% NL gestopt met Jan van Veen’s Candlelight Candlelight werd in 1967 voor het eerst uitgezonden op de radio. Het programma ontstond uit een grap waarbij Jan van Veen liefdesgedichten op de radio voorlas.

Het gevolg was dat de gedichten binnen bleven stromen bij de toenmalige zeezender Veronica, waarmee het programma geboren werd.

In de jaren ’70 verhuist Candlelight via Radio Noordzee naar de Avro op Hilversum 3. In 1991 verhuist Candlelight naar Sky Radio, waar het tot 2003 de vaste afsluiter van de dag was.

In 2008 maakte Candlelight een comeback in de ether op 100% NL. Eerst vijf dagen in de week, later werd het programma beperkt tot de zondagavond. Op kerstavond kwam er een einde aan de bijna 10 jaar lange samenwerking tussen Van Veen en 100% NL. Het programma is nu alleen nog via internet te beluisteren. [Radiowereld.NL]