Giel Beelen krijgt bij Radio Veronica minder geld

Giel Beelen zegt dat hij tegenwoordig bij Radio Veronica minder geld krijgt dan bij 3FM, waar hij toen in dient was van BnnVara. En toch maakte de deejay een overstap naar de landelijke commerciële radiozender.

Giel Beelen krijgt bij Radio Veronica minder geld“Als geld het belangrijkste was, dan had ik beter mijn contract bij BnnVara kunnen uitdienen. Ik verdiende daar aanzienlijk meer”, aldus Beelen.

Ik zit bij commerciëlen, word niet meer met belastinggeld betaald.” Bij de publieke omroep kwam het geld hoofdzakelijk via de leden binnen zegt hij in het AD.

Opmerkelijk is zijn uitspraak over Veronica. “Ik heb nu meer vrijheid dan ooit”, zegt hij. “Alles wat ik wil, mag hier“. Maar normaal gesproken hebben deejays veel minder vrijheid bij commerciële radiozenders en ze mogen ook geen eigen muziek uitkiezen.

Overigens had BnnVara Giel willen behouden voor Radio 2: “Daar begon BnnVara ook over, ja. Maar we kunnen allemaal zien hoe het daar nu gaat.”

Wat de deejay in elk geval niet mist is de discussie over vrouwen op de radio bij de publieke omroep: “Behalve dat gezeik over mijn salaris, ben ik ook blij dat ik van dat politiek correcte gelul over diversiteit op de radio verlost ben. Het gaat er om dat de beste makers op de juiste plekken zitten.”  [Radiowereld.NL]