VK: Ochtenddeejay Christian O’Connell vertrekt bij Absolute Radio

Radiodeejay Christian O’Connell vertrekt bij Absolute Radio. Na 12 jaar stopt hij met de dagelijkse ochtendshow op de pop-rockzender. Dit maakte de deejay dinsdagochtend bekend op de radiozender. Wat hij precies gaat doen is nog niet bekend.

VK: Ochtenddeejay Christian O’Connell vertrekt bij Absolute Radio O’Connell startte zijn carrière als ochtenddeejay op de landelijke radio op 23 januari 2006 bij Virgin Radio, de voorloper van Absolute Radio, als opvolger van het duo Pete & Geoff. Daarvoor werkte hij voor onder meer Xfm in Londen en Juice FM in Liverpool en BBC Radio 5Live.

De afgelopen jaren won O’Connell een record aantal prijzen voor zijn radiowerk. Zo sleepte hij een tiental Radio Academy Awards, de Oscars van de Britse radio, en Arqiva, awards voor commerciële radio, in de wacht.

De ochtendshow van O’Connell is in alle opzichten uniek. Niet alleen vanwege de content, maar ook omdat deze live wordt uitgezonden op zeven verschillende radiostations met verschillende muziek. Naast Absolute Radio zelf is de show namelijk ook te horen op themakanalen als Absolute 80s, Absolute Radio 90s en Absolute Classic Rock.

O’Connell vertrekt bij Absolute Radio en verlaat het Verenigd Koninkrijk om zijn geluk elders te beproeven. Geruchten gaan dan hij radio gaat maken in Australië.

Voor Absolute Radio rust nu de zware taak om een opvolger voor ‘OC’ te zoeken. Wanneer hij precies zijn laatste ochtendshow presenteert is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]
Foto: Screenshot video Facebook

Gerelateerde berichten