Search
Close this search box.

Jet van Nieuwkerk presenteert serie over orthorexia bij NTR

Jet van Nieuwkerk mag na RTL ook bij de publieke omroep NTR aan de slag. De presentatrice en kookboekenschrijfster verdiept zich voor het nieuwe tv-programma ‘Niet gezond meer’ in de wereld van obsessief eten en extreem veel sporten.

Jet van Nieuwkerk presenteert serie over orthorexia bij NTR Jet van Nieuwkerk, dochter van de bekende DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk, weet waar ze over praat, want zij heeft er lange tijd zelf mee geworsteld.

10 jaar geleden werd gezond eten en sporten voor Jet een obsessie.

Op haar dieptepunt at ze alleen nog groente en fruit. Ze sportte elke dag en durfde niet met haar vriendinnen uit eten.

Met hulp van een therapeut ging Jet het probleem te lijf en na een jarenlange strijd wist ze weer een normaal leef- en eetpatroon te krijgen. Onlangs kwam ze in een artikel de term ‘orthorexia’ tegen; een niet officieel erkende eetstoornis, waarbij er een ziekelijke fixatie is op gezond eten. Ze herkende zich in de omschrijving.

In deze 3-delige serie ontmoet Jet patiënten die lijden of hebben geleden aan kenmerken van ‘orthorexia’. Ze praat erover met deskundigen op het gebied van eetstoornissen, voedingsspecialisten, experts op het gebied van sociale media en andere betrokkenen. Tijdens haar zoektocht probeert Jet te ontdekken wat ‘orthorexia’ precies is, of het echt een stoornis is en waar het vandaan komt. Wat doet het met je en hoe is het te behandelen of te voorkomen? ‘Niet Gezond Meer’ is te zien op 23, 30 mei & 6 juni om 21:05 uur op NPO3. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten