Search
Close this search box.

Nieuwe serie ‘Goed Geld’ op regionale zender TV West

TV West zendt vanaf woensdag (18 april) de nieuwe serie ‘Goed Geld’ uit. In tien afleveringen viert de omroep de tweehonderdste verjaardag van de Nutsspaarbank en Fonds1818 samen. Hoewel de Nutsspaarbank al 25 jaar uit het straatbeeld verdwenen is, roept het nog steeds herinneringen op bij spaarders en medewerkers.

Tweehonderd jaar geleden – in 1818 – wordt de Nutsspaarbank opgericht. De bank maakt sparen voor ‘de gewone burger’ mogelijk. In 1992 verdwijnt de Nutsspaarbank.

Het geld en de gebouwen gaan over in een stichting: Fonds 1818. Anno 2018 zet dit Fonds zich nog steeds in voor een betere maatschappij door het geven van geld, advies en begeleiding.

In de serie Goed Geld duikt stadshistoricus Wim Willems in de archieven op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de bank. TV West-presentatrice Debby Roukens gaat langs bij de mooie maatschappelijke projecten die Fonds 1818 ondersteunt.

Uitzendtijden
De serie Goed Geld is van 18 april tot en met 20 juni elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur herhaald. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten