Meerdere kandidaten voor voormalig FM-kavel Fresh FM

Agentschap Telecom (AT) heeft voor het vrije regionale FM-kavel in de Randstad meerdere aanvragen binnengekregen. Het betreft het voormalige kavel van Fresh FM (B05). Omdat er meerdere geschikte kandidaten zijn, moet er worden geveild.

Kavel B05 is sinds vorig jaar september buiten gebruik. De vergunning van Fresh FM werd niet verlengd omdat een groot deel van de toegewezen FM-frequenties niet in gebruik was.

In februari werd bekend dat het kavel weer op de markt werd gebracht. Geïnteresseerde partijen konden zich tot en met 27 maart 2018 melden bij AT. Omdat voor het kavel meerdere aanvragen zijn binnengekomen die aan alle eisen van de veilingregeling voldoen, gaat het AT de vergunning daadwerkelijk veilen. Welke partijen er meedoen is niet bekendgemaakt.

Regiogerichtheid terug naar 10%
Het FM-kavel wordt geveild voor de periode tot en met 31 augustus 2022. Het percentage regiogerichtheid gaat terug naar het minimum van 10%. Hierdoor komt de vergunninghouder met het elk uur uitzenden van landelijk en internationaal nieuws, weer en verkeer al een heel eind. Wel blijft er een verplichting om uit te gaan zenden via DAB+. Voor kavel B05 gaat het om capaciteit op kanaal 8A in de Randstad.

Frequenties en opstelpunten
Kavel B05 bestaat uit de volgende opstelpunten/frequenties: Alkmaar 95.4 FM (0.501 kW), Den Haag 95.6 FM (0.955 kW), Amsterdam 95.7 FM (6.31 kW), Zoetermeer 95.7 FM (0.200 kW), Alphen 95.9 FM (4.51 kW), Gouda 95.9 FM (0.501 kW), Almere 95.9 FM (0.398 kW), Hilversum 95.9 FM (0.100 kW), Naaldwijk 96.0 FM (0.316 kW) en Utrecht 103.4 FM (0.050 kW). Het demografisch bereik is 16,77%.

Veiling
De veiling voor kavel B05 start op maandag 25 juni om 10 uur. Geveild gaat worden middels een meerrondenveiling via internet.

Het is voor het eerst in ruim een jaar tijd dat er weer frequenties geveild gaan worden. Voor het andere kavel dat op de markt werd gebracht (B36/Leusden 99.5 FM) was maar één geschikte partij: Radio Continu. Deze zender kreeg de vergunning dan ook gelijk toegewezen.

Vorig jaar werden drie FM-frequenties verdeeld, maar ook toen kwam het niet tot een veiling. Voor elk kavel was slechts één partij die aan alle eisen voldeed.

Twee frequenties in de Achterhoek gingen naar Radio Continu, terwijl Coastline FM een FM-frequentie in de kop van Noord-Holland verwierf.

Overigens liggen er ook nog twee FM-frequenties in respectievelijk Deventer en Twente op de plank. Deze worden voorlopig niet uitgegeven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email