Search
Close this search box.

NPO Radio 5 doet live verslag van Alpe d’HuZes 2018

Radio 5 doet op donderdag 7 juni live verslag bij de Alpe d’Huez. Dan gaan 4500 deelnemers tot zes keer toe de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker tijdens de dertiende editie.

NPO Radio 5 doet live verslag van Alpe d’HuZes 2018 Henkjan Smits en Bert Kranenbarg maken radio op de berg en presenteren op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni speciale programma’s die helemaal gaan over Alpe d’HuZes Verhalen van deelnemers, opluchting na de beklimming, verdriet om naasten die ziek zijn, het hoort er allemaal bij.

Cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en musicalartiest René van Kooten doen als wielrenners mee aan het evenement. NPO Radio 5 volgt hen de komende weken in de voorbereidingen en wacht ze op boven op de berg.

Alpe d’HuZes bestaat al sinds 2006 en heeft in al die jaren in totaal 150 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar de genezing van kanker. De opbrengst in het afgelopen jaar was 10,3 miljoen euro. [Radiowereld.NL]

Foto: Michel Schnater/NPO

Gerelateerde berichten