Search
Close this search box.

NPO Soul & Jazz mag op analoge kabel blijven

De NPO mag haar themakanaal NPO Soul & Jazz blijven uitzenden op de analoge kabel. Volgens Telecompaper heeft Minister Slob van Media hier goedkeuring voor gegeven nadat de Raad van Bestuur van de NPO, het Commissariaat voor de Media (CvdM) en het ACM geen bezwaren zagen.

NPO Soul & Jazz mag op analoge kabel blijven NPO Soul & Jazz is de opvolger van NPO Radio 6 Soul en Jazz en wordt nu ingevuld door NPO Radio 2. Radio 6 moest eind 2015 haar uitzendingen staken en ging als non-stop themakanaal door via kabel, internet en DAB+. Bij Ziggo worden de analoge uitzendingen nog altijd aangeduid als NPO Radio 6.

Voor doorgifte via de analoge kabel had de NPO een ‘experimentenvergunning’ van het CvdM gekregen. Een nogal dubieus besluit, want de grote vraag is wat er experimenteel is aan het non-stop doorzetten van een bestaande zender onder een andere naam.

Omdat de experimentenvergunning later dit jaar afloopt, moest er een definitief besluit worden genomen. Distributie via de kabel is immers een wijziging van de publieke omroep. Daarnaast is ruimte op de kabel schaars en moet deze worden beoordeeld en geconsulteerd.

De VCR, waarin de negen landelijke commerciële radiostations vertegenwoordigd zijn, waren tegen. Met NPO Soul & Jazz wordt immers een reclamevrije publieke tegenhanger van Sublime in de markt gezet. Daarbij komt dat NPO Soul & Jazz geen enkele programmatische restricties heeft, terwijl die voor Sublime wel gelden. Aan dit bezwaar blijkt nu echter geen gehoor te zijn gegeven. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten