49e editie van Pinkpop live op NPO 3FM

De 49e editie van Pinkpop staat voor de deur en ook dit jaar is het driedaagse festival te volgen via de NPO op radio en tv. 3FM doet drie dagen lang verslag van het festival: op vrijdag 15 juni van 19.00 tot 00.00 uur, zaterdag van 16.00 tot 00.00 uur en zondag van 16.00 tot 02.00 uur.

De dagafsluiters van Pinkpop zijn Pearl Jam (vrijdag), Foo Fighters (zaterdag) en Bruno Mars (zondag). Maar de line-up biedt nog veel meer, zoals Snow Patrol, BLØF, The Offspring, The Script, Miss Montreal, Editors, The Kooks, Ronnie Flex & Deuxperience en tal van andere bekende namen.

Luisteraars van NPO 3FM kunnen tijdens Pinkpop korte stukjes van optredens volgen, bijvoorbeeld van Lil Kleine, Blaudzun en Ronnie Flex & Deuxperience band. Daarnaast zijn akoestische sessies te horen met Maan, Donnie en Nothing but Thieves. NPO 3FM sluit elke festivaldag af (23.30 tot 00.00 uur) met een half uur live muziek uit optredens van de grootste live acts, zoals Foo Fighters (zaterdag) en Editors (zondag).

3FM-deejays als Domien Verschuuren, Michiel Veenstra, Angelique Houtveen, Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn interviewen festival-acts en laten luisteraars meegenieten van sfeer en concerten. De laatste twee uurtjes op zondagavond (van 00.00 tot 02.00 uur) zijn ingeruimd voor Pinkpop-verzoekjes van luisteraars tijdens de Pinkpop Afterparty.

Terugblikken
Na het festival, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juni, wordt op NPO 2 extra teruggeblikt op Pinkpop 2018 in vijf uitzendingen. Daarnaast is op maandag 18 juni vanaf 22.00 uur een twee uur durende documentaire te zien over Pinkpop-headliner Pearl Jam. Op de andere dagen starten de terugblikken om 23.00 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten