BBC Radio 1 draait de dag om

BBC Radio 1 gaat komend najaar de dag omdraaien. Ochtenddeejay Nick Grimshaw verhuist naar de middag, terwijl middagdeejay Greg James de dagelijkse ochtendshow gaat overnemen. De deejays maakten het nieuws donderdagochtend samen bekend.

BBC Radio 1 draait de dag om Nick Grimshaw (rechts op foto) presenteert sinds september 2012 de dagelijkse ochtendshow op BBC Radio 1. Hij had de loodzware taak om Chris Moyles op te volgen. En met een geheel ander soort show, want waar Moyles veel entertainment bracht, draait Grimshaw juist veel muziek.

Met zes jaar presenteerde Grimshaw de op-een-na langstlopende ochtendshow van BBC Radio 1. Alleen Chris Moyles hield met 8,5 jaar dit tijdslot langer bezet.

Greg James is sinds april 2012 in de middag te horen. Hij wisselde destijds van plek met Scott Mills.

Zowel de komst van Grimshaw in de ochtend als de komst James in de middag maakten deel uit van de grootschalige verjonging bij BBC Radio 1. De jongerenzender van de ‘Beeb’ had grote moeite om jongeren te bereiken, waardoor de gemiddelde luisteraars steeds ouder werd.

De verjonging heeft ervoor gezorgd dat BBC Radio 1 de afgelopen jaren flink wat luisteraars is kwijtgeraakt. Waar Moyles in de ochtend een slordige 7 miljoen luisteraars per week trok, moet Grimshaw genoegen nemen met iets meer dan 5 miljoen luisteraars.

Zowel Grimshaw als James zijn blij met de wissel. “Het is altijd mijn droom geweest om de ochtendshow te mogen presenteren”, aldus Grimshow. “Maar zes jaar is een lange tijd. Ik heb een geweldige tijd gehad, maar besloten dat het tijd is voor een nieuw programma.

Ik ben helemaal buiten zinnen van blijdschap dat ik de kans krijg om de meest beroemde show ter wereld te presenteren”, aldus James. “Dit kan niet beter.

Zowel Grimshaw als James hoeven in binnenkort nog maar vier dagen per week op te draven. BBC Radio 1 start later deze maand namelijk met een vrijdagprogrammering die compleet afwijkt van de andere vier werkdagen. [Radiowereld.NL]
Foto: BBC

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email