Crowdfunding voor levensreddend Radio Dabanga

Radio Dabanga is in samenwerking met Free Press Unlimited een crowdfunding gestart voor het Soedanese radiostation. Het landelijke radiostation heeft dringend geld nodig om door te kunnen gaan als het enige onafhankelijke en vrije nieuwsmedium voor Soedan.

Het doel van de crowdfunding is ruim 45 duizend euro, voldoende om het station te laten uitzenden tot de viering van het 10-jarig bestaan, in december van dit jaar.

Deelnemers aan de crowdfunding actie voor Radio Dabanga kunnen zendtijd kopen: van 10 euro voor twee minuten tot 290 euro voor een heel uur uitzending. De actie loopt tot 1 juli.

Radio Dabanga
Radio Dabanga heeft 2,3 miljoen luisteraars per dag en zendt noodgedwongen uit vanuit Amsterdam. Journalisten worden in Soedan door de veiligheidsdienst bedreigd, vervolgd en geïntimideerd. De overheid staat geen vrije pers toe. Dabanga is de enige onafhankelijke nieuwsbron in een land vol conflicten, epidemiën en dreigende voedselcrises, geleid door een president die door het internationale strafhof ICC in Den Haag wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email