Paul de Leeuw verlaat BnnVara na deze zomer

Paul de Leeuw stopt na deze zomer bij BnnVara. Paul maakt sinds 1990 programma’s voor de Vara, later BnnVara. Hij was voor het eerst te zien met ‘De Schreeuw van de Leeuw’. Deze zomer is hij vanaf 15 juli op NPO 3 bij BnnVara nog te zien als presentator van ‘Ranking the Stars’.

Na ‘De Schreeuw van de Leeuw’ maakte hij ook nog programma’s zoals ‘Laat de Leeuw’, ‘PaPaul’, ‘Sint & De Leeuw’, ‘Pauls Puber Kookshow’, ‘Mooi! Weer de Leeuw’, ‘Lekker Laat’ en ‘De Kwis’.

Na het stoppen van ‘De Kwis’ zoekt Paul naar een rol in een programma, waar hij onderdeel van uitmaakt en niet ‘de kar hoeft te trekken’.

Paul de Leeuw: ‘Ik ben BnnVara dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren.

Ik heb nu gesprekken met een aantal partijen die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.

Paul de Leeuw won onder meer de Zilveren Nipkowschijf en de Roos van Montreux voor ‘De Schreeuw van de Leeuw’, de Zilveren Nipkowschijf voor ‘PaPaul’, de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid, de Gouden Televizier-Ring voor ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en de Gouden Stuiver voor ‘Pauls Puber Kookshow’. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email