Polen wil commerciële radio via DAB+

Als het aan de Poolse overheid ligt, dan zijn vanaf 2019 ook een groot aantal commerciële radiostations te ontvangen via DAB+. Met de uitrol van digitale etherradio voor commerciële radio wil Polen een alternatief bieden voor het nijpend te kort aan FM-frequenties

Net als in Nederland zijn FM-frequenties ook in Polen schaars. Vrijwel alle frequenties zijn inmiddels bezet en voor een enkele nieuwe frequentie die gevonden wordt, worden astronomische bedragen neergeteld tijdens een veiling.

Zo betaalde de oldieszender Radio Pogoda in 2016 ruim een miljoen euro voor een FM-frequentie in de havenstad Gdańsk. Deze zender heeft een bereik van amper een half miljoen inwoners.

Lees verder in het DAB Dossier

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email