Radio 5 donderdag live bij Alpe d’HuZes

NPO Radio 5 staat donderdag in het teken van Alpe d’HuZes. 4500 Deelnemers beklimmen tot zes keer toe de Franse berg Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Henkjan Smits en Bert Kranenbarg maken speciale uitzendingen rond dit evenement.

Radio 5 donderdag live bij Alpe d’HuZes Smits en Kranenbarg doen in ‘Alpe d’HuZes op 5’ live verslag van de beklimming, luisteren naar de verhalen van deelnemers en staan stil bij het verdriet om naasten die ziek zijn.

Speciale aandacht hebben ze voor cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en acteur/zanger René van Kooten, die zelf de Alpe d’Huez per wielrenfiets willen bedwingen. NPO Radio 5 volgde het drietal al de afgelopen weken tijdens de voorbereidingen.

‘Alpe d’HuZes op 5’ is donderdag  te horen op NPO Radio 5 tussen 16.00 en 18.00 uur en vrijdag van 16.00 tot 20.15 uur. Henkjan Smits en Bert Kranenbarg geven nieuwsflitsen vanaf de Alpe d’Huez, die te horen zijn tijdens de reguliere programma’s op NPO Radio 5. Vlak voor 20.00 uur wordt tijdens de uitzending de voorlopige tussenstand van Alpe d’HuZes 2018 bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten