Radiopresentator Pieter van der Wielen wint geschiedenisquiz

De 17e editie van De Grote Geschiedenisquiz van de NTR is gewonnen door het duo Pieter van der Wielen en Gijs Troost. Pieter van der Wielen presenteert sinds 2014 dagelijks ‘Nooit Meer Slapen’, de culturele late night show op NPO Radio 1 tussen 00.00 en 02.00 uur.

De vier teams bestonden uit een bekende Nederlander (Ferry Mingelen, Pieter van der Wielen, Jeltje van Nieuwenhoven en Jean-Marc van Tol) met een grote kennis van geschiedenis en één winnaar van de voorronde van Historisch Nieuwsblad, NRC Handelsblad en Andere Tijden.

Herman van der Zandt en Nienke de la Rive Box waren de nieuwe presentatoren van De Grote Geschiedenisquiz.

Aan het begin stonden zij ook nog stil bij het plotselinge overlijden, eind december 2017, van Joost Karhof, die het programma negen keer presenteerde. [Radiowereld.NL]

Foto: NTR / Lilian van Rooij

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email