BN’ers fietsen Tour de France-etappe voor het goede doel

Op NPO 1 is woensdag (18 juli) om 20.30 uur op NPO 1 de éénmalige special Tour de Celeb te zien. In het programma fietsen zes bekende Nederlanders een echte Tour de France-etappe om zo donateurs te werven voor de Nierstichting en onderzoek naar de genezing van nierziekten te versnellen.

De zes bekende Nederlanders staat een officiële Tour de France-etappe met vier steile beklimmingen te wachten.

Ze krijgen twee maanden de tijd om te trainen voor de uitdaging van hun leven: de 169 kilometer lange fietstocht door de Franse Alpen. De BN’ers worden ieder gekoppeld aan een nierpatiënt waar ze voor gaan fietsen.

De zes BN’ers zijn: musicalster Carolina Dijkhuizen, Olympisch schaatskampioen Esmee Visser, presentator Jaap Jongbloed, presentator Kees Tol, acteur Leo Alkemade en journalist Tijs van den Brink. Ze worden begeleid door coach Leontien van Moorsel, Maarten Tjallingii (ambassadeur van de Nierstichting en mental coach) en sportarts Guido Vroemen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email