Groningse tv-piraat moet winst van 45.000 euro terugbetalen

Voor het kraken van een smartcard voor Ziggo-abonnementen en het verkopen daarvan zijn twee mannen uit Groningen veroordeeld voor tv-piraterij tot voorwaardelijke straffen. De zaak kwam aan het licht door een anonieme tip.

Ruim drie jaar lang verkochten de twee mannen smartcards voor Ziggo-abonnementen aan bijna 200 mensen, die daardoor goedkoop tv konden kijken. VodafoneZiggo zegt ongeveer anderhalve ton aan inkomsten te zijn misgelopen door de tv-piraten.

De twee mannen verkochten ontvangstkastjes, zogeheten Dreamboxes, via Marktplaats. De eerste kreeg twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur. Hij moet zijn gemaakte winst van 45.000 euro terugbetalen

De tweede kreeg 100 uur taakstraf. De kopers hebben geen boetes gekregen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten