Netwerk Stadsradio Vlaanderen op de vingers getikt

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft Stadsradio Vlaanderen op de vingers getikt. De commerciële netwerkradio zou diverse beloftes waarop zij haar vergunning heeft gekregen, niet nakomen.

Netwerk Stadsradio Vlaanderen op de vingers getikt BG Consulting NV, eigenaar van Stadsradio Vlaanderen, kreeg in september vorig jaar de vergunning toegewezen van één van de vier commerciële netwerkradio’s. Dit gebeurde op basis van een vergelijkende toets. Daarin beloofde zij vanaf dag één tussen 6 en 23 uur live programma’s te brengen. Daarnaast werd belooft om nog in het eerste kwartaal het complete FM-netwerk, bestaande uit 14 zenders, uit te rollen.

Ook werd belooft om minimaal 30% aan Vlaamse muziek te brengen, waarbij in elk geval elk uur Vlaamse of Nederlandstalige nummers geprogrammeerd worden.

In de praktijk blijkt Stadsradio Vlaanderen niet aan deze beloftes te voldoen. Zo wordt een groot deel van de dag gevuld met voicetracks, zijn pas vijf van de 14 FM-zenders aangezet en wordt er te weinig Vlaamse muziek geprogrammeerd. Sommige uren bevatten zelfs geen enkel Vlaams of Nederlandstalig nummer.

Radiozender Club FM, die eveneens meedeed aan de frequentieverdeling, maar buiten de boot viel, diende daarom diverse klachten in de bij VRM. Deze heeft daarop Stadsradio Vlaanderen gecontroleerd en geconcludeerd dat het station zich niet aan haar beloftes houdt.

De VRM heeft daarom Stadsradio Vlaanderen een waarschuwing gegeven en opgelegd dat het station uiterlijk 15 september 2018 aan de regels moet voldoen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email